ویژگی کودک دوزبانه مبتلا به ناتوانی یادگیری
سرعت یادگیری در کودک دوزبانه همواره برای والدین و مربیان از اهمیت خاصی برخوردار است برخی کودکان دوزبانه دچار ناتوانی در یادگیری هستند که از این طریق ویژگی های آنان را مورد بررسی قرار داده ایم.
تنوع و یا تفاوت ویژگیهای این دسته از کودکان دوزبانه در دو سطح درون فردی و بین فردی قابل بررسی است.
در سطح تنوعات بین فردی، در بین کودکان دوزبانه ی مبتلا به ناتوانی یادگیری باید به این نکته اشاره کرد که برخی از آنها مشکلاتی در ریاضی دارند، برخی دیگر مشکلاتی را در هجی کردن، خواندن، نوشتن و نظایر آن. یک اصطلاح برای چنین گوناگونی بین فردی، ناهمگنی است.
اگر چه که ناهمگنی، مشخصه کودکان دوزبانه مربوط به همه گروههای افراد با نیازهای ویژه است، اما عبارت هیچ دو نفری دقیقاً مثل هم نیستند، به طور خاصی برازنده کودکان دوزبانه مبتلا به ناتوانی یادگیری است.این ناهمگنی بزرگترین چالش معلمان در آموزش این دسته از کودکان دوزبانه است.
تنوعات درون فردی به این مسئله اشاره دارد که کودکان دوزبانه مبتلا به ناتوانی یادگیری، تنوعی را در نیمرخ توانایی های خود نشان میدهند. برای مثال یک کودک دوزبانه ممکن است از لحاظ خواندن دو یا سه سال بالاتر از سطح پایه خود عمل کند، ولی در نوشتن و یا حساب کردن بسیار ضعیفتر عمل کند.
شناخت:
نارسایی در استفاده از راهبردهای مختلف در تکالیف حافظه نشان میدهد که کودکان دوزبانه مبتلا به ناتوانی یادگیری در استفاده از راهبردهای مختلف شناختی مشکلات عمدهای دارند.
«شناخت» اصطلاح وسیعی است که بسیاری از جنبههای مختلف فکر و حل مسئله را شامل میشود.
دانش آموزان مبتلا به ناتوانی یادگیری اغلب تفکر سازمان نایافتهای را نشان میدهند که منجر به مشکلاتی در برنامهریزی و سازماندهی آنها در مدرسه و خانه میشود.
این کودکان دوزبانه همچنین در انتخاب راهبردهای شناختی مناسب برای انجام و یادگیری تکالیف مختلف مانند:
تلخیص مطالب
خط کشیدن زیر مطالب مهم
حاشیهنویسی
استفاده از سرواژه
تشکیل نمودار و جدول
سازماندهی مطالب
با مشکلاتی مواجه هستند